Pierwszy raz przyrządziłam kuskus w połączeniu z serem feta i suszonymi pomidorami. Najfajniejsze w tej nieskomplikowanej potrawie jest to, że można ją przygotować łatwo i szybko. Doskonała propozycja dla wszystkich ceniących zdrową i prostą kuchnię. Pozostałości można spakować i z powodzeniem potraktować następnego dnia jako lunch.
Składniki:
· 100 gramów kaszy kuskus
· 1 cebula czerwona
· 100 gramów sera typu feta
· Różyczki z jednego brokuła
· Kilka suszonych pomidorów
· 10 czarnych oliwek
· Szklanka bulionu
Przyrządzenie:
Różyczki brokuła gotuję na parze przez ok. 10 min. (ja użyłam mrożonego).
Cebulę kroję w cienkie piórka, ser feta w drobną kostkę, oliwki w krążki, a pomidory na drobniejsze kawałki.
Kuskus przygotowuję zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Zamiast wrzątku używam gotującego się bulionu.
Na koniec wszystkie ingrediencje mieszam i hojnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Potrawy nie trzeba solić, ser feta jest sam w sobie słony.
Voila.
przepysznie wygląda, mniam:)
super jest kuskus, co nie?! 5 min i gotowy. Z brokulami wyglada niezle, musze sprobowac;)
Tak, jest świetny. To już postanowione. Wdrażam kuskus do tygodniowego menu :)