Pierwszy raz przyrządziłam kuskus w połączeniu z serem feta i suszonymi pomidorami. Najfajniejsze w tej nieskomplikowanej potrawie jest to, że można ją przygotować łatwo i szybko.  Doskonała propozycja dla wszystkich ceniących zdrową i prostą kuchnię. Pozostałości można spakować i z powodzeniem potraktować następnego dnia jako lunch.
Składniki:
·      100 gramów kaszy kuskus
·      1 cebula czerwona
·      100 gramów sera typu feta
·      Różyczki z jednego brokuła
·      Kilka suszonych pomidorów
·      10 czarnych oliwek
·      Szklanka bulionu
Przyrządzenie:
Różyczki brokuła gotuję na parze przez ok. 10 min. (ja użyłam mrożonego).
Cebulę kroję w cienkie piórka, ser feta w drobną kostkę, oliwki w krążki, a pomidory na drobniejsze kawałki.
Kuskus przygotowuję zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Zamiast wrzątku używam gotującego się bulionu.
Na koniec wszystkie ingrediencje mieszam i hojnie doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Potrawy nie trzeba solić, ser feta jest sam w sobie słony.
Voila.