Budyń z awokado i banana

bud3
 

Nie przepadam za smakiem awokado, ale wyrzucić z diety tak cenny składnik, to grzech. Długo szukałam dla niego akceptowalnej formy i chyba znalazłam. Budyń ten jest pyszną alternatywą dla tradycyjnego w formie proszku, a poza tym jest witariański, wegański, bezglutenowy i w ogóle och i ach. Obiecuję, że kiedy go spróbujecie, już nigdy nie kupicie żadnego budyniu. Obiecuję też, że nie poczujecie smaku awokado, jeśli podobnie jak ja za nim nie przepadacie.

Ps. To idealna słodka zachcianka dla każdego szanującego się biegacza ;)

Składniki:

1 dojrzały banan

1 dojrzałe awokado

4 łyżki kakao lub karobu

3 łyżki syrop klonowego lub syropu z agawy lub syropu z daktyli

Z powyższych składników wyczarujecie jedną dużą porcję lub dwie mniejsze.

Jeśli chcecie tym deserem skraść czyjeś podniebienie, dodajcie odpowiednio więcej składników.

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy do uzyskania konsystencji budyniu.

bud2

budyn

  • http://Website Ewelina

    Wygląda bardzo smakowicie, zastanawiam się tylko czy po zblendowaniu można go jakoś podgrzać, tak żeby czasem był na ciepło :) czy jednak się zważy albo coś… Podziwiam za tak szybkie dojście do formy po ciąży, pewnie kosztowało to wiele pracy. Pozdrawiam

  • http://panzabka.com Pan Żabka

    Damn! Wiedziałem, że z bananów można wiele wyczarować, ale żeby budyń?! I’m impressed:) koniecznie muszę spróbować, bo awokado (zwłaszcza guacamole) uwielbiam. :)

  • http://www.onaonblog.pl Fotograf ślubny Lublin

    Polecam awokado skropione sokiem z cytryny i posypane płatkami chili

  • Luiza

    podchodziłam jak pies do jeża..wczoraj wypróbowałam i jest przepyszny:)

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X