Budyń z awokado i banana

Nie przepadam za smakiem awokado, ale wyrzucić z diety tak cenny składnik, to grzech. Długo szukałam dla niego akceptowalnej formy i chyba znalazłam. Budyń ten jest pyszną alternatywą dla tradycyjnego w formie proszku, a poza tym jest witariański, wegański, bezglutenowy i w ogóle och i ach. Obiecuję, że kiedy go spróbujecie, już nigdy nie kupicie żadnego budyniu. Obiecuję też, że nie poczujecie smaku awokado, jeśli podobnie jak ja za nim nie przepadacie.

Ps. To idealna słodka zachcianka dla każdego szanującego się biegacza ;)

Składniki:

1 dojrzały banan

1 dojrzałe awokado

4 łyżki kakao lub karobu

3 łyżki syrop klonowego lub syropu z agawy lub syropu z daktyli

Z powyższych składników wyczarujecie jedną dużą porcję lub dwie mniejsze.

Jeśli chcecie tym deserem skraść czyjeś podniebienie, dodajcie odpowiednio więcej składników.

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy do uzyskania konsystencji budyniu.

bud2

budyn

Share :
You may also like
CRAFT Giulietta&Romeo Half Marathon 2023 
Imprezy biegowe - O bieganiu - Running - Uncategorized
„Always Look on the Bright Side of Life”
Uncategorized
4 komentarze
  • Luiza
    wrz 3,2015 at 06:59

    podchodziłam jak pies do jeża..wczoraj wypróbowałam i jest przepyszny:)

  • kwi 15,2015 at 08:08

    Polecam awokado skropione sokiem z cytryny i posypane płatkami chili

  • kwi 14,2015 at 14:45

    Damn! Wiedziałem, że z bananów można wiele wyczarować, ale żeby budyń?! I’m impressed:) koniecznie muszę spróbować, bo awokado (zwłaszcza guacamole) uwielbiam. :)

  • mar 27,2015 at 10:49

    Wygląda bardzo smakowicie, zastanawiam się tylko czy po zblendowaniu można go jakoś podgrzać, tak żeby czasem był na ciepło :) czy jednak się zważy albo coś… Podziwiam za tak szybkie dojście do formy po ciąży, pewnie kosztowało to wiele pracy. Pozdrawiam

Leave a Comment