Mrożony jogurt owocowy

Autor: Magda

Od jakiegoś czasu w centrach handlowych jest sporo stoisk z mrożonym jogurtem, do którego można dobrać dowolne dodatki. Dość podobny w smaku, można zrobić samodzielnie w wersji naturalnej lub owocowej i powstaje całkiem fajny i lekki deser. Ja wykorzystałam do mojego resztę mrożonych malin. 

Składniki:

1 mały (na 1 porcję) kubeczek jogurtu greckiego
2-3 łyżeczki cukru pudru
ulubione owoce 
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę, przekładamy masę do pojemnika, po czym wkładamy do zamrażalnika na ok. 3 godziny, w międzyczasie kilkukrotnie mieszamy. Przed podaniem, dodajemy ulubione dodatki, np. musli, orzechy, czekoladę, owoce. 
Share :
You may also like
Jaglanka z owocami, czyli moje idealne śniadanie
Dieta
Buraczany doping
Dieta
4 komentarze
  • lut 8,2014 at 19:40

    Uwielbiam takie samodzielnie wykonane mieszanki. Przynajmniej wiem, co jem. :)

  • lut 8,2014 at 18:02

    Wolę też robić w wersji niemrożonej zamiast kupnych z toną cukru i odpadkami w postaci 'wielkich’ kawałków owoców.

  • lut 8,2014 at 17:21

    Chyba muszę spróbować :)

  • lut 8,2014 at 16:56

    jakbym jeszcze owoce jakieś miała … :D

Skomentuj Różowa Klara Anuluj pisanie odpowiedzi