Autor: Magda



Nie lubię wyrzucać jedzenia. Bardzo dojrzałe kiwi, poczerniały banan, kefir, któremu został tylko jeden dzień życia. To wszystko trafiło dziś do mojego blendera. Dodałam tylko kilka mrożonych owoców, zarodki pszenne, otręby owsiane i voilà! Koktajl na drugie śniadanie, czy deser gotowy. 
Składniki:
1 pomarańcza
1 kiwi
1 banan
łyżka mrożonych borówek
1 łyżka mrożonych malin
1 łyżka mrożonych jeżyn
łyżeczka otrębów owsianych
1 łyżeczka zarodków pszennych
1 łyżeczka lnu mielonego
1 duży kefir


Nie muszą być konkretnie takie owoce, można wrzucić to, co akurat ma się w lodówce/zamrażarce.
Wszystkie składniki lądują w blenderze. Miksujemy je aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli nie lubicie zbyt gęstych koktajli, dodajcie trochę mleka. Bon Appétit.